Vegetatia PDF Print E-mail
Pe teritoriul comunei noastre se disting trei zone de vegetatie: zona de padure, silvostepa si stepa.
Zona de padure ocupa nordul si nord - vestul comunei favorizata de un climat mai umed si mai racoros si de soluri argiloiluviale (cenusii ).

Este bine reprezentata de subzona fagului. Pe langa fag, gorun si stejarul pedunculat, mai cresc carpenul, jugastrul, teiul alb, teiul cu frunza mare, artarul, paltinul, frasinul, plopul alb, sorbul, parul paduret, marul paduret, ciresul pasaresc. Dintre arbustii care cresc aici citam: alunul, sangerul, lemnul cainesc, paducelul, macesul, porumbarul, calinul, socul. Dintre plantele agatatoare si volubile amintim: curpanul de padure si hameiul. Pe ramurile stejarului paraziteaza vascul.

Zona silvostepei este in continuarea zonei de padure, acoperind dealurile de sub 250 m.
 
Contientalismul climatului creste, cu cernoziomuri levigate si soluri cenusii de padure. Prin interventia omului peisajul natural a suferit transformari. In padure predomina gorunul, nelipsind carpenul, teiul, ciresul salbatic. Arbustii sunt pretutindeni, la fel pajistea cu asociatii de plante de stepa.

Zona de stepa ocupa suprafete restranse ca niste fasii, rar se intalneste vegetatia primara, locul ei fiind luat de culturile agricole care se dezvolta pe soluri aluviale si molice.

Vegetatia naturala este complex valorificata de om, mentionam diversitatea si bogatia plantelor medicinale si melifere.
 
 
< Prev   Next >